Monday, 25 June 2012

Arnab di Rumah!

Assalamualaikuj dan salam sejahtera... :-)
Kali ni, kami nk kongsi pula baka2 induk kami.. Umumnya, kami ada 2 ekor jantan yg gagah, bentuk badan yg sihat, fit dan amat sesuai sebagai pejantan, manakal betina pula, kami ad 7 ekor semuanya dari pelbagai baka.. Check it out! :-) huhuhu...

Cuba tgk badan dia, kurang bulu kan kat belakang badan? huhuhu... mcm bertakok.. sbb tu nama dia Takok! hihi.. ms beli dulu, bulu dia kurang, walaupun dia baka teddy bear sbb kurang nutrisi dlm makanan dia.. tp slps kami jg 2 mnggu, Alhamdulillah, bulu dia dh tumbuh semula.. skrg dh cantik! mmg mcm teddy, berbulu lebat, bentuk bdan tampak gagah! Tapi sygnya, testis dia sblh dh hilang sbb tercedera sms kami sedang kemas rumahnya.. setelah berbincang dengan vet, kami tlh membuang sebelah testisnya bagi mengelakkan jangkitan kuman, Alhamdulilah, castration berjaya dan lepas rehat sebulan, Takok boleh mengawan semula.. :-) hihihihi... untuk pengetahuan semua, kos castration adalah RM30, termasuk ubat-ubatan di JPV.. :-)

Yg ini Johnny, jantan dari baka holland loop.. pendiam tp suka memberontak dan suka tunjuk dia berkuasa.. Kendatipunbegitu, dia seekor jantan yg gentleman..hihihi.... :-) Sms mengawan, dia akan jilat telinga pasangan dia, bersihkan bulu dan x mngigit.. Klu xdpt mengawan, dia akan hentak kaki, tanda protes.klu dh mengawan pun, dia akan hentak kaki, tanda dia menang..hahahaha... :p


Next post, kami akan kongsi koleksi arnab betina kami.. :-)

No comments:

Post a Comment

Post a Comment